CARE Meditationsretreat

Ett 6-dagars meditationsretreat för dig som längtar efter att stilla sinnet och djupdyka in i hjärtat av medvetenhet. Detta retreat är öppet för allmänheten men utgör också 1:a delen av meditationslärarprogrammet, en 4.5 månaders utbildning för dig som är intresserad av att fördjupa dig inom meditation och kanske även vill arbeta med medvetenhetsträning.
April 25 – April 30, 2022

Boka din biljett

Uråldriga traditioner MÖTER MODERN VETENSKAP

Här förmedlas visdomen från mångtusenåriga kontemplativa och mystiska traditioner, filtrerade genom modern vetenskap.

Vi guidar dig med enkelhet och värme – vår väg till medvetenhet genomsyras av vänlighet och avslappning, snarare än extrem strikthet och dogmatiska regler.

Vi gör inga religiösa anspråk och hit är du varmt välkommen oavsett tro eller livsåskådning. Retreaten passar både för dig som vill lära dig att meditera och för dig som vill fördjupa din praktik. Känns detta rätt för dig? Välkommen att boka din plats!

Vi ser fram emot att mötas i närvaro tillsammans.

CARE Meditation

EN UNIK VÄG TILL ÖKAD MEDVETENHET
Inom CARE tillämpar vi en blandning av tekniker, tankesätt, interventioner och gruppövningar som utformats för att på ett effektivt sätt hjälpa människor till en medvetenhetsökning och en förståelse för de djupare samband som styr vår existens. Inspirationen och ursprunget till våra tillvägagångssätt hämtas från mångtusenåriga kontemplativa och mystiska traditioner filtrerade genom modern vetenskap.

MEDVETENHETSMODELLEN
Utgör ett ramverk för utforskande av inre företeelser, för utvecklandet av självmedvetenhet, hur vi applicerar insikterna på våra sociala relationer och för hur vi utforskar vem vi vill vara och hur vi vill verka i världen. Vårt hur och vårt varför. Vi kallar de olika domänerna i denna modell för kroppslig, mental, känslomässig, social och global medvetenhet. Medvetenhet om medvetenheten är centralt i modellen, både som något vi arbetar oss in mot och något som vi sedan ser omfatta helheten. Upplevelsen av “icke-dualitet”.

Praktisk information

Ankomstdag: Monday 25th of April, 2022
Reception öppen för incheckning: 14:45
Kursen börjar: 16:00
Första måltid: 18:30

Avfärd: Saturday 30th of April, 2022
Sista måltid: 13:00
Checka ut ur rummet senast: 15:00

Pål Dobrin

Huvudlärare

Läs mer om Pål Dobrin

Pål är meditationslärare med bakgrund i biståndsarbete och studier av Internationell Kris och Konflikthantering vid Umeå Universitet.

​Pål är grundare till CARE Meditation och han är vår huvudlärare under denna retreat.

​När Pål satt sin första tysta 10-dagars meditationsretreat för 25 år sedan föddes en kärlek till introspektionens konstform och sökandet efter sanning.

Detta sökande har tagit honom genom en rad olika visdomstraditioner och former av medvetenhetsträning. Under åren som gått sedan den första retreaten har Pål tillbringat mycket tid i tystnad på olika meditationscenter.

​Det är kunskaperna och lärdomarna från detta som ligger till grund för CARE-kurserna, CARE Meditation och Meditationslärarprogrammet.

Pål är för tillfället creative director på Empaticus med ansvar för utvecklingen av digitala redskap ämnade att hjälpa människor som arbetar med andra människor att stärka sin medkänsla och resiliens.

​Pål är även huvudansvarig för den medvetna undervisningen, en lärarutbildning med några av vår tids främsta experter inom mindfulness i skolan, vilken vänder sig till personal inom skola och föreningsliv som vill utveckla sin förmåga att väva in medvetenhetsökande övningar i undervisningen.

Anders Eriksson

Assisterande lärare

Läs mer om Anders Eriksson

Anders Eriksson arbetar som meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola.

Han har varit särskilt intresserad av meditationens påverkan på vår fysiologi, psykologi och som medvetenhetshöjare.

Anders kom ursprungligen in på meditation genom kundaliniyogan och har sedan dess mer övergått till buddhistiska meditationstraditioner och träning i “autentiskt relaterande” inom den sociala domänen.

Hans största intresse och bidragande inom medvetandeträningen är inom hälsopsykologin, den sociala, globala samt den sista domänen; “medvetenhet om medvetenheten”.

“Jag är otroligt imponerad av hur omfattande och givande retreatet var. Hade aldrig kunnat ana att vi skulle gå så djupt och lära oss så mycket på bara några dagar, så mina höga förväntningar överträffades helt klart.”

Elinor Valfridsson – 29 år, Malmö

“Varvningen med meditation, ädel tystnad, teori och de praktiska övningarna var väldigt väl sammansatt och gav oss deltagare en fantastisk resa under retreaten. Ett minne för livet!”

Johan Melin- 51 år, Åby Norrköping

Early Bird Biljetter

tillgängliga till 28 februari

Kursavgift + mat och boende från SEK 8050

Biljetter

Kursavgift + mat och boende från SEK 8550

Beroende på vilken typ av boende du bokar så ändras totalpriset. 

Boka CARE Meditationsretreat nu!